All posts by Esme

29 Make this movie

Nu tar jag detta på engelska i hopp om att någon läser det så att det blir verkligt! Hoppas hoppas!

I’ve read this awesome book, a beautiful love story set in 1887 in Alaska called “Abbie’s child” by Linda Castle (published in 1996). Please, please, please  make a movie inspired by this lovely book! I hope that someone in the movie business will read this! You don’t have to make the scenes exactly as they are in the book, just feature the feeling you get when you read the book. Even though the plot was obvious att the very beginning of the book I kept on reading because of the excitement and the urge to find out how it all would resolve itself. But the forbidden love and the desire between Abigail and Will is the most essential part! And I love that Linda Castle write in such skilled way where you get inside both his and hers head. And you know as a reader what they feel about each other but the main characters don’t. I found myself shaking the book and screaming: Please just say that you love her/him.

Boken heter “Älska mig” på svenska.

28. Chans för oss alla

Länge har jag ältat familjen Kardashian. Hur kan de vara så populära trots att ingen av dom egentligen inte besitter någon talang. De har en tv-serie där man får följa deras vardag. Även ifall mycket är dirigerat så får man insyn på deras privatliv. De blottar sig själva och i gengäld blir de populära. Folk tittar ju på tv-serien. Däribland jag med.

Så summan av kardeshmumman. Det är imponerande att de lyckas bli så populära trots att de inte har någon talang. Hoppet är inte ute för de som känner att de inte har någon talang och vill bli populära. Se på Kardashian och bli inspirerad.

27 Supermario

Klicka på denna länk för att få lite nostalgi och må bra: Super Mario

En klassiker!
En klassiker!

Två dimensionella Super Mario var så enkelt egentligen. Du kan bara gå rakt fram. Ljuden är valda med omtänksam eftertanke. Figuren, hantverkaren Super Mario, med sin mustasch och hängslebyxor är unik och kanske kultförklarad nu. Och så hoppar han med hammaren i högsta hugg. GENIALT!

Tomb Raider, som jag minns henne.
Tomb Raider, som jag minns henne.

Men när tredimensionella spel kom förstod jag inte. Jag gjorde några tappra försök med Tomb Raider men sen tog det stop för min spelkarriär. Jag slutade själv andas när Lara Croft skulle dyka. Det blev för verkligt. Och då var det inte en lek längre för min del. Men för andra blev det en ny värld som öppnades, en tillflyktsort kanske.

Men de välbekanta ljuden från spelet Super Mario (i videon ovan med länken) för mig tillbaka till en lekfull och bekymmerfri tid. Så jag tillåter mig vara där en stund och supa in den goda energin och jag vet att det kommer att hålla i sig i några dagar.

Att minnas tillbaka det goda och positiva blir liksom en känslomässig tidsresa men där du tar med dig det goda till nuet och framtiden.

(Googlade på Tomb Raider och fick se senaste Lara Craft från 2013 som jag la till här, och måste säga att jag blev positivt överraskad över att de minskat hennes bröst!)

26 Vanesak

Om det är nått jag är så är det långsam på att reagera och anamma mig nya saker och intryck. Jag behöver “smälta det”, “sova på saken” eller helt enkelt analysera. Det är bland annat därför jag inte kan följa mode, utan satsar på stil.

Så detta har jag processat: Conchita Wurst.

Concilia WurstJag såg Conchita sjunga på Eurovision 2014 för Österrike i semifinalen för fösta gången. Min fösta reaktion var att jag inte kunde titta på TV samtidigt som låten gick. Jag blev illa till mods på grund av Conchitas utseende. Jag upplevde skägget malplacerat och onaturligt.

Dagarna gick och jag såg samma bidrag i finalen. Den här gången ville jag titta och förstå vad det var jag såg. Jag hörde hur publiken jublade jag tänkte att de jublade för att en transvestit vågade stå där och vara annorlunda. Och det kanske var så men helt säker är jag fortfarande inte.

Efter tävlingen googlade jag: Conchita Wurst och jag tittade på bilder på Instagram (#joinus). Och då från ingenstans såg jag klart och tydligt vad Conchita betyder för mig. Jag hade vant mig vid skägget i kombination av smink och fönat hår. Det var “normalt”.

Så jag relaterade till allt som avvek från normen, alla minoriteter däri sjuka och handikappade. Vid första anblick blir man kanske rädd och illa till mods. Men det är viktigt att kämpa för att få minoriteterna att synas mera! Det normala är det vi gör det till!

Jag hoppas jag inspirerat er att tänka positivt nu!

25 Bra däck

Audi Däck ReklamAlla är igång och byter till sommardäck nu. Jag fastnade för den här reklamen som Audi skickat hem till alla stolta Audi-ägare. =) De skriver: “Rätt mönster skapar lugn och trygghet”. Jag är mycket imponerad av den person som skapat denna enkla och briljanta bild. Alla vet ju hur mönstret ser ut på en levande persons EKG-kurva. Så när jag ser bilden tänker jag direkt: “Rätt mönsterdjup på däcken räddar liv”.

Bra jobbat vem du nu är som tagit fram bilden!

24 En riktig tidning slår allt virtuellt!

TidningDet är en speciell känsla att få hem en tidning i brevlådan, något som man vill få, och som man prenumererar på. Det är den utvalda tidningen som stimulerar mig, innehållet intresserar mig och får mig att må bra!

Artikeln i bilden är från tidningen “Kicks” som jag får för att jag är medlem hos kosmetik-butiken “Kicks”. Det är väldigt förmånligt att vara medlem hos dom. Man får bonus och rabatt kuponger OCH tidningen som innehåller bara positiva och inspirerande artiklar och tips. Tidningen har mest artiklar för kvinnor men de har på senare tid ökat på med artiklar för män.

Mys!

 

23 Instagram

Bilder av ecemada på Instagram.
Bilder av ecemada på Instagram.

InstagramInstagram är ett fenomen som jag var ivrig över att börja använda när jag köpte mig en smartphone. Främst för de olika bildbehandlingarna man kunde göra men det ger mig så mycket mer.

Varför den tilltalar mig är för att de kreativa personerna jag följer är inspirerande. Jag mår så bra av bilderna liksom den där må bra känslan efter en riktigt bra film eller en bra låt med högt tempo.

heathrsmith skapar fantastiska mönster med trä.
ninadobrev är en skådespelerska som är en fri själ.
boygirlparty är en inspirerande illustratör.
thefitnations är kanske lite för mycket utseende fixerat ibland men man man får tips och påminnelse om att träna sig stark och behålla sig frisk.

Bilderna peppar mig till att göra saker, sätta igång liksom. Såg en bild på två tvillingtjejer som skrivit på fingrarna “Stay strong, move on”. Plötsligt så steg jag upp som ett skott ur sängen och började göra nytta.

Sen så är det lite kul att se vad ens kompisar har gillat för bilder också.

Funderar seriöst på att göra att instagram-konto till positiv inspiration… 1 timme senare: Det är skapat nu. Alias: “positivinspiration” så klart!

22 Mini mys morgon

Bra start på dagen, 20 min komedi på Viaplay!
Bra start på dagen, 20 min komedi på Viaplay!

Så här ser det ut för mig på morgonen! En skål Kornfleks och en kopp camomill te tillsammans med en reklamfri 20 minuters komediserie. Jag har betat av alla avsnitt av Modern Family på Netflix och nu är Happy Endings aktuellt på Viaplay. Det gör mig på gott humör och jag förlorar inte så mycket tid på morgonen eftersom avsnitten är på 20 minuter. Jag hinner äta min frukost avslappnat. Jag blir glad och harmonisk.

Det är tyvärr så att jag inte gör det här varje morgon. Det blir mest de morgnar jag är ledig eller har sovmorgon. Och därför blir hela grejen som en belöning, ett mini mys som introducerar dagen.

Älska vardagen!

21 Det är bara tiden som skiljer oss åt

word mapI denna värld, i detta universum är det egentligen inte avstånden som skiljer oss åt, utan bara tiden.

Jag har rest med bil genom Europa. Det tog oss 4 dagar med 4 stopp. Jag följde på kartan de avstånden vi förflyttade oss mellan. Det var den sommaren 2012 som vi befann oss i de olika städerna och länderna i Europa. Vi befann oss där just då för vi hade planerat att åka då. Hade vi planerat att åka en månad innan hade vi varit där då i stället.

Jag har rest med flyg och det går så fort. När jag reser hem känner jag att jag kommer att sakna detta ställe men sen så påminns jag hur snabbt jag kan ta mig tillbaka till samma plats bara jag bestämmer mig för att resa igen.

Klicka på bilden för att komma till hemsidan "Walk from Hong Kong to London".
Klicka på bilden för att komma till hemsidan “Walk from Hong Kong to London”.

Igår fick jag en tankeställare. Det är en man, vid namn Hong Tsz som promenerar från Hong Kong till London. Han verkar gå ungefär 30 km per dag och har sedan september 2013 promenerat. Han befinner sig nu i Sverige (Stockholm). Jag är fascinerad av hans beslut. Och att se kartan hur han promenerat får mig att inse hur nära allt är, hur lättillgänglig världen är. Man kan faktiskt gå vart man vill. Mod och tid krävs.

Hong Tsz insats påminner mig om en film som är baserad på en sann historia. Filmen heter Tracks med Mia Wasikowska i huvudrollen.

Tracks 2013
Klicka på bilden för att komma till IMDB

20 Gör det själv metod som tar fram svaren inom dig

Här kommer en lösning som kanske inte passar alla men den fungerar för mig.

Bakgrund och Syfte: Jag har blivit väl lärd i skolan att uttrycka mig via skrift genom mängder av uppsatser, som rättas, skrivs om och analyseras. Den upplärda egenskapen är något som jag senare i livet inte nyttjar så mycket. Det tycker jag är synd! Det är bland annat därför jag har en blogg men jag skriver också dagbok, fast bara när jag har riktigt svåra dilemman som gör att jag inte kan somna på nätterna.

Metod och Resultat: Jag börjar med att skriva en mening. Jag skriver som det är. Ibland uppdagas det för mig när jag läser om meningen hur enkelt det verkligen är fast det verkade så komplicerat i mitt huvud. Eller så fortsätter jag att skriva. Och jag är helt ärlig mot mig själv hela tiden, för ingen kommer läsa min dagbok. Jag kanske bestämmer mig för att riva ut hela sidan och strimla den i små bitar för att säkerhetsställa att ingen kan läsa min djupaste oro. Så jag skriver lite till och lite till och ger inte upp förrän jag kommer till någon insikt. Jag kanske skriver två sidor på en timme ibland när det är riktigt knepiga fall. Jag kan i en kvart läsa om det senaste stycket innan jag skriver en till mening. För att detta ska fungera så måste du vara själv med papper och penna. Musik kan underlätta. Jag blir oftast poetisk i stället med musiken på, så det väller ur mig kryptiska dikter som bara jag förstår. Köp gärna ett tunt häfte med fint papper att skriva på och skriv med blyerts så du kan höra skrapet mot pappret när du skriver. För mig fungerar inte att skriva dagbok på dator. Målet i slutändan är att jag ska ha rett ut alla faktorer till mitt dilemma, tittat på dom orden, och tagit ett beslut som känns bra. Det är det sista jag skriver och somnar senare med en inre tillfredsställelse.

Jag har inte gjort mig själv besviken någonsin och det kan vara värt att testa. Testa “Gör det själv” lösningar till dina problem. Det finns säkert något klokt ordspråk som säger att det är man själv som sitter inne med alla svaren. Det här är min metod för att gräva ur mig själv svaren. Jag hoppas den inspirerar dig att i alla fall testa.

/Esmeralda

19 Make up

Sandra Holmblom och hennes kreativa sminkning i Metro 13-06-14
Sandra Holmblom och hennes kreativa sminkning i Metro 13-06-14

Jag har inte haft inspirations-torka! Jag har haft lite problem med att komma igång med min nya Mac, som jag just nu älskar! Sen så har jag varit lite upptagen. Men nu hoppas jag på enklare och lättåtkomligt bloggande för min del och för er del mer inspiration. Här är material jag samlat på mig under tiden och som jag vill dela med mig. Såg denna artikel i Metro 13-06-14. De är en smakfull balans mellan ansiktsmålning (som man fick som barn) och detaljerad sminkning. Jag hoppas ni gillar kreativiteten som jag blev inspirerad av!

18 Östblocket

Lyssna på Spotify!
Tänk att min vän (som är svensk) öppnade ögonen för mig för detta band:
ÖSTBLOCKET
Album “Yes we are Swedish Balkan band”
Text/Lyrics till låten “Gå på glöden”:

Du såg på mig,
min lilla stjärna.
Du lyste genom mörkret,
du glittrade, du sprakade,
du värmde med din glöd.
Åååå, vad den glöden tände mig,
jag brann av längtan efter dig.
Jag ska sluka elden,
dricka den som honung.
Jag ska släcka glöden.
Lägga dig i blöt en stund.
I min lilla vatten puss!

Jag såg dig brinna
starkast av dom andra.
Men med en annan kvinna.
Du var en dröm, bara en dröm
du var en fantasi.
Åååå, du ville inte värma mig
jag frös till is, men se på mig
Jag ska sluka elden,
dricka den som honung.
Jag ska släcka glöden.
Lägga dig i blöt en stund.
I min lilla vatten puss!

Yaaaay

(Försökte hitta texten till låten men den fanns ingenstans att hitta, så jag lyssnade och skrev ner det. Var så god!)

17 Mercedes reklam

Jag har tidigare skrivit att Mercedes och andra stora bilmärken inte gör reklam för sina bilar då de har gott rykte och inte behöver göra reklam. Men jag hade fel att de inte gör reklam. Mercedes reklam som pågår just nu är toppen! Jag har återberättat hur reklamen går för många. Inledningen: “OBS! Ingen av de 156 hästarna skadades under inspelningen.” Det gör den skojfrisk, enkel och kraftfull!

mercedes hästar   mercedes benz

www.mercedes-benz.se/

(Bara för att få det sagt: Jag är ingen Mercedes fan, men jag uppskattar uppmuntrande reklam!)

16. Kreativa lösningar förtrollar

Fler droppar finns på Colossal

Jag har funnit två positivit inspirerande foto/konst/design hemsidor/facebooksidor som flitigt följer senaste nytt inom just foto, konst och design. Det är väldigt skönt och avslappnade att titta på all kreativitet och det tar aldrig slut.

Jag trodde att det var svårt att komma med något nytt nu för tiden, men dessa sidor får mig att känna hopp!

COLOSSAL http://www.thisiscolossal.com/
ART & DESIGN http://www.facebook.com/Mahshar.Design#!/Mahshar.Design

Om jag var en guldfisk så skulle jag vilja simma här. Fler inredningsdetaljer finns på Art&Design

 

15. Frisk och sjuk

Att vara frisk är något man verkligen ska vara glad över! Hyper glad!

Det finns ett gammalt sägen i balkan:

“Den sjuke har bara en önskan och det är att bli frisk.”

Det är så sant!

Var själv sjuk nyligen och fy fan vad hemskt det var att inte kunna göra nånting. Det fanns tusen saker som jag hade velat göra men kroppen sa bara ifrån. Jag kunde inte tvinga mig göra det heller, hade ingen ork. Till slut blev jag bara irriterad över att jag inte kunde göra nått.

Man glömmer lätt hur fint det är att vara frisk. Visst kan man vara trött när man är frisk men vanlig trötthet är ingen sjukdom och den går att vila ut.

Lathet däremot… låt mig inte gå in på det, det blir inte särskilt inspirerande om jag börjar skriva om lathet, det blir snarare “aja baja” fingret. Så ska vi inte ha det.

Vi ska fira friskheten!

14. Jag är psykiskt stimulerad

Just nu har jag börjat plugga två distanskurser (utan sammankomster – föreläsningar och examination sker genom internetplattformen Ping Pong) via Högskolan i Jönköping. De är 7,5 hp var och heter Fotografi – visuell kommunikation och Digital bildbehandling.

Jag har nyligen upptäckt min hobby, och dessa två kurser passar perfekt till mina fritidsintressen. Men den stora upptäckten är dock att jag blir så enormt stimulerad – psykiskt. Allt jag lär mig kan jag använda i andra sammanhang också.

Läste t.ex. om konstruktiv kritik och hur man ska tänka och göra för att ge konstruktiv kritik vid bildanalys t.ex. Med denna kunskap kan jag nu träna på vid kritik på andra saker.

Jag vill rekommendera alla som är intresserade av media och estetiska ämnen att läsa denna kurs då den inte kommer att pågå i så många omgångar till. Sök via www.antagning.se!!!

13. Galen – stor konkurrens

Jag diskuterade med några vänner om alla kändisar som gör galna saker för att bli populära och sedda. Och sen dessa desperata “wannabees kändisar” som skämmer ut sig i TV. (skakar på huvudet)

Esme (Jag): Att vara normal är nog svårare än att vara galen i dagens samhälle.Och det som är inne just nu är just att vara normal.
Klok vän: Ja, för att vara galen har du stor konkurrens.

Stor respekt för Lady Gaga som får galenhet att fungera! Om hon skulle göra en “normal” video till en låt så skulle det vara konstigt!

Så om du är “normal”. Grattis, du är unik och tyvärr utrotningshotad!

12. Total recall

Såg filmen TOTAL RECALL på bio den 9 augusti, ett tag sen nu, men det tar för mig ibland ett tag att smälta och bearbeta vissa saker här uppe (duttar pekfingret mot pannan).

Gillar man action och fantasi som jag gör så tycker man nog att filmen är riktigt bra! Blev imponerad av smådetaljer som pengar med Barack Obama på eller telefon i handen. Och det spelar ingen roll att man vet att det är fysiskt omöjligt att ett tåg passerar från ena till den andra sidan av jorden, alltså rakt igenom jorden, genom kärnan och allt, för att de flesta av oss (även om bara som barn) har väl fantiserat om vart på jordgloben man skulle hamna om man grävde en grop rakt genom jorden. Det är en enkel idé som är så genomtänkt i filmen och som imponerar mig. Men nog om filmen.

Jag blev så glad över att tjejen som satt bredvid mig (kanske lika ung som jag) njöt och imponerades av filmens alla action scener. Det var inte pojkvännen som hade släpat med henne till bion, utan hon tyckte om filmen. Jag blir så glad när jag upplever att jag inte är ensam om att tycka om saker och ting! Och jag blev glad över att jag inte var ensam om att vara som jag är.

Positiv Inspiration (PI) tips: Så för att må bra och känna genenskap bör man nog leta upp grupper/kurser där alla är för att de vill det och tycker om det!

11. Må bra tips/Skratt tips!

Nu har jag under sommaren periodvis tittat på TV-serien “New girl”. Denna vill jag rekomendera starkt! Tittade nyss på avsnitt 17 och 18 och kissade nästan på mig av skratt.

Om ni vill streama avsnitten från en dator så ska ni besöka www.swefilmer.com.

Nu har jag kramp i kinderna! Hahaha! Pust.

 

 

  Andra TV-serier i samma “skratt-klass”/kindkrampvarning:

* How I meet you mother   * Modern family                  * Outsourced                * Arrested development                      * 30 rock
        

Måste bara kommentera att klippningarna i serierna gör halva jobbet! Titta bara på Filip och Fredriks TV-program. Dessa TV-redigerare får på tok för dåligt erkännande!

10. Enkel reklam, stor påverkan

Jag förstår egentligen inte varför Nivea gör reklam för sina produkter, kanske för att fånga uppmärksamhet för nya användare, för att produkten i sig är super bra. Och om något man säljer är riktigt bra så behövs ingen reklam för att det kommer att säljas av sig själv.

Till exempel, det var länge sen jag såg reklam på TV för BMW, Mercedes eller Audi. Men andra bilmärken ser man reklam av titt som tätt på TV och tunnelbana. Visst finns reklam för BMW, det ser man när man går in på deras hemsida… Reklamen kanske visas i andra länder där försäljningen kanske inte går så bra. Men det har jag svårt att tänka mig… =)

Jag som trogen Nivea användare tyckte jag att den här reklamen verkligen fångade upp det som Nivea är. Och det är inte bilden i sig som gör den effekten, utan känslan man får när man ser hela reklamen. Mycket professionellt! Jag är imponerad!

Eller kan det vara så att Nivea gör reklam för oss redan trogna kunder, för att visa sin tacksamhet? I sånna fall: Tack Nivea!

9. Färg förverkligar inre skönhet och definerar din personlighet

Nu i “mogen” ålder uppfyller jag mina små drömmar vart efter varandra. Sedan jag varit ung tonåring har jag alltid velat byta hårfärger, men inte fått/kunnat/vågat, tja jag minns inte längre varför eller så fanns det för många anledningar. Hittills har jag testat alla färger förutom grönt och blått. Men blått tror jag att jag kommer komma till skott med snart. Har lite svårt för grön färg ännu då det påminner mig och gräs… Men jag har insett att man passar i alla hårfärger bara man sminkar sig bra. Killar har den förmånen att se grymma ut i alla hårfärger utan smink. Jag tycker det är så fränt med en mörkhårig kille som blir blond eller vithårig och en ljushårig kille som blir röd- eller svarthårig.

Här är lite bilder på kändisar som påverkat mig positivt och som jag har som utgångspunkt när jag pratar om färgat hår:

Först tänkte jag experimentera med hårfärgerna när mitt skulle börja bli grått, men jag insåg snabbt att jag inte orkade vänta. (Och naturligt färgat hår vände inte tillräckligt med blickar… säger uppmärksamhetssökaren jag). 2011 började jag färga håret efter att det varit helt naturligt (första bilden), men det är inte första gången jag färgar håret.

När jag var rödhårig sa jag till min kompis vid hisspegeln: “Jag ser ut som de modiga och galna karaktärerna i action- och sience fiction filmerna.” Mina hårfärger såg/ser så falska och overkliga ut, liksom si-fi/action filmerna är. Men lika mycket som jag tycker om att dagdrömma i dessa ibland monotona vardagar så vill jag piffa till dom. Liksom skapa spänning.

När jag ser mig själv i spegeln så känner jag mig som en mer definierad person/karaktär och jag blir främst glad. Jag brukar ibland bli förvånad över den person jag ser i spegeln. Ser jag mig själv i en video eller ett klipp så tänker jag vid första ögonkastet “vem är det?” innan jag inser att det är jag själv. Man liksom föreställer sig att man ser ut på ett sätt och oftast tror man att man är snyggare än vad man är. Det är väl det som är inre skönhet… Så att jag blir glad när jag ser mig själv i färgat, galet hår så kanske det speglar min inre skönhet mer…?

Het tips! Googla “colored hair” och välj stor bildkvalitet och inspireras av bilderna.

8 Celluliter – kvinligt material att älska.

Nu finns det en stor risk att jag med detta inlägg inriktar mig på endast kvinnliga läsare. Men detta kan vara bra för killar/män att läsa också… tycker jag. Och så lovar jag att skriva om något som ni män kan må bra av längre fram…

Såg Sverige vinna OS-silver i triathlon idag/igår (det är ju så sent på kvällen nu). Bra jobbat Lisa Nordén! Det jag la märke till när tjejerna sprang var att de hade ju celluliter. Jag trodde att atleter inte hade det. Så då blev jag glad! Jag blev glad för att nu slipper jag må dåligt för att jag har det och för att jag inte gör något åt det. Jag blev glad för att jag nu vet att det inte egentligen går att göra något åt det, då även kvinliga atleter har det.

“Ni kvinnor är ju av sånt material. Må inte dåligt av det, alla ni har det.” sa min man till mig för några månader sen när jag beklagade mig över mina celluliter. Och att vi är av “sånt material” verkar verkligen oundvikligt. Bara att acceptera fakta.

Så det så. =)

7 Just nu mår jag bra av OS!

OS invigningen 27 juli 2012 var fantastisk!

Tävlingarna som ännu pågår är inspirerande. Spännande vändningar. Känslosamma vinster och förluster.

Jag blir så glad när jag ser så vältränade och målmedvetna människor. Och alla tävlande älskar det de gör. Vilken sammanhållning!

6 Radioreklam som får en att skratta gott.


“Jag frågade pappa om när vi skulle vara framme så att vi kunde åka Vilda musen. Pappa sa att vi har varit framme i 40 minuter men att vi inte hittar någon jä*** parkering.”

Radioreklamen för Djurgårdsbussen är en av de roligaste jag hört på länge. Det är en unge som pratar i reklamen. Det finns lite olika versioner men de går ut på att det inte finns någon parkering på hela jävla Djurgården och att denna buss tar en dit man vill på ett smidigt sätt.

Tryck på play för att lyssna.

Hoppas ljudfilen och bilden på min kusin drar på dina smilband!

5 Som att jag funnit en helt ny värld

Jag vet inte om jag är en väldigt lättroad människa men när jag upptäckte dessa hemsidor, som jag ska berätta om här, så blev jag helt utom mig.

www.moderskeppet.se
Mycket pedagisk sida!
www.photoshoprecept.se
Det finns även en i bok format!

Är man bild- och Photoshop intresserad så kommer man att ägna många timmar på dessa hemsidor. Och det som är underbart är att det finns inga dolda avgifter, att man måste registrera sig och sånt tjafs. Det är bara att starta Webb-TV och börja utbilda sig eller följa instruktionerna.

När man finner sidor som dessa blir man ivrigt glad. Hoppas ni kan ha nytta av dessa sidor!

4 Må så bra att man blir deppig?

Kan man må så bra, att man till slut när det roliga är slut blir lite deppig? Det blev jag efter att jag läst klart den här boken. Boken liknar mycket upplägget som i Twilight men på något sätt är den mer verklig… Det var kanske därför när jag verkligen återvände till verkligheten som jag insåg att den inte var så magisk som jag blev lite deppig. Farligt det där med bra böcker! En fantasibok är den utan tvekan. Twilight handlar om vampyrer och varurval. Fallen ängel handlar om liksom titeln avslöjar – änglar. För mig är änglar mer verkliga än vampyrer, bara för att man tror på änglar i sin religion.

Mini recension:
Först blir man besiviken och förvånad över en förebilds handlande (som ens nära och kära) och nu blir man förvånad över även änglarnas handlande. Om de suktar efter att synda så är det lätt att förstå varför vi gör det. Att änglar önskar/längtar efter att vara människor, för att känna åtrå, kärlek och smärta får mig att känna panik över att jag inte utnyttjar dessa känslor och bara lever dagarna…
När en gammal person bli på nytt kär drar många upp ögonbrynen förvånade. Men det är inte så konstigt egentligen, vi är ju fortfarande människor fast vi är gamla.

Boken har påverkat mig positivt i slutändan. Jag blir påmind av människans fantastiska egenskaper och blir glad över att jag lever. Det är en skön känsla, att veta att man har egentligen total kontroll över sitt liv och att man kan själv göra saker för att förbättra det.

Fallen ängel är första delen i serien Ängel:
1. Fallen ängel (eng. Hush, hush)
2. Förlorad ängel (eng. Crescendo)
3. Noras val (eng. Silence)

2 Tjejig tjej

Besök denna facebook sida och bläddra igenom deras bilder på mode, smink, gör det själv håruppsättningar, söta bilder m.m. Jag har lagt till denna i + Länkar.

Jag bli förtrollad varje gång jag ser bilder på denna sida. Och de har många bilder också! Om du inte är tjejig tjej så lockar det fram det tjejiga i dig och man mår så bra! Vilket är det viktigaste!

1

Läste i en av IKEAs tidningar något som inspirerade mig:

“Jag oroar mig inte för slutresultatet – det är vägen dit som räknas” Ana Pina

Och kul ska man ha på vägen dit.