Category Archives: Allmänt

27 Supermario

Klicka på denna länk för att få lite nostalgi och må bra: Super Mario

En klassiker!
En klassiker!

Två dimensionella Super Mario var så enkelt egentligen. Du kan bara gå rakt fram. Ljuden är valda med omtänksam eftertanke. Figuren, hantverkaren Super Mario, med sin mustasch och hängslebyxor är unik och kanske kultförklarad nu. Och så hoppar han med hammaren i högsta hugg. GENIALT!

Tomb Raider, som jag minns henne.
Tomb Raider, som jag minns henne.

Men när tredimensionella spel kom förstod jag inte. Jag gjorde några tappra försök med Tomb Raider men sen tog det stop för min spelkarriär. Jag slutade själv andas när Lara Croft skulle dyka. Det blev för verkligt. Och då var det inte en lek längre för min del. Men för andra blev det en ny värld som öppnades, en tillflyktsort kanske.

Men de välbekanta ljuden från spelet Super Mario (i videon ovan med länken) för mig tillbaka till en lekfull och bekymmerfri tid. Så jag tillåter mig vara där en stund och supa in den goda energin och jag vet att det kommer att hålla i sig i några dagar.

Att minnas tillbaka det goda och positiva blir liksom en känslomässig tidsresa men där du tar med dig det goda till nuet och framtiden.

(Googlade på Tomb Raider och fick se senaste Lara Craft från 2013 som jag la till här, och måste säga att jag blev positivt överraskad över att de minskat hennes bröst!)

25 Bra däck

Audi Däck ReklamAlla är igång och byter till sommardäck nu. Jag fastnade för den här reklamen som Audi skickat hem till alla stolta Audi-ägare. =) De skriver: “Rätt mönster skapar lugn och trygghet”. Jag är mycket imponerad av den person som skapat denna enkla och briljanta bild. Alla vet ju hur mönstret ser ut på en levande persons EKG-kurva. Så när jag ser bilden tänker jag direkt: “Rätt mönsterdjup på däcken räddar liv”.

Bra jobbat vem du nu är som tagit fram bilden!

24 En riktig tidning slår allt virtuellt!

TidningDet är en speciell känsla att få hem en tidning i brevlådan, något som man vill få, och som man prenumererar på. Det är den utvalda tidningen som stimulerar mig, innehållet intresserar mig och får mig att må bra!

Artikeln i bilden är från tidningen “Kicks” som jag får för att jag är medlem hos kosmetik-butiken “Kicks”. Det är väldigt förmånligt att vara medlem hos dom. Man får bonus och rabatt kuponger OCH tidningen som innehåller bara positiva och inspirerande artiklar och tips. Tidningen har mest artiklar för kvinnor men de har på senare tid ökat på med artiklar för män.

Mys!

 

23 Instagram

Bilder av ecemada på Instagram.
Bilder av ecemada på Instagram.

InstagramInstagram är ett fenomen som jag var ivrig över att börja använda när jag köpte mig en smartphone. Främst för de olika bildbehandlingarna man kunde göra men det ger mig så mycket mer.

Varför den tilltalar mig är för att de kreativa personerna jag följer är inspirerande. Jag mår så bra av bilderna liksom den där må bra känslan efter en riktigt bra film eller en bra låt med högt tempo.

heathrsmith skapar fantastiska mönster med trä.
ninadobrev är en skådespelerska som är en fri själ.
boygirlparty är en inspirerande illustratör.
thefitnations är kanske lite för mycket utseende fixerat ibland men man man får tips och påminnelse om att träna sig stark och behålla sig frisk.

Bilderna peppar mig till att göra saker, sätta igång liksom. Såg en bild på två tvillingtjejer som skrivit på fingrarna “Stay strong, move on”. Plötsligt så steg jag upp som ett skott ur sängen och började göra nytta.

Sen så är det lite kul att se vad ens kompisar har gillat för bilder också.

Funderar seriöst på att göra att instagram-konto till positiv inspiration… 1 timme senare: Det är skapat nu. Alias: “positivinspiration” så klart!

21 Det är bara tiden som skiljer oss åt

word mapI denna värld, i detta universum är det egentligen inte avstånden som skiljer oss åt, utan bara tiden.

Jag har rest med bil genom Europa. Det tog oss 4 dagar med 4 stopp. Jag följde på kartan de avstånden vi förflyttade oss mellan. Det var den sommaren 2012 som vi befann oss i de olika städerna och länderna i Europa. Vi befann oss där just då för vi hade planerat att åka då. Hade vi planerat att åka en månad innan hade vi varit där då i stället.

Jag har rest med flyg och det går så fort. När jag reser hem känner jag att jag kommer att sakna detta ställe men sen så påminns jag hur snabbt jag kan ta mig tillbaka till samma plats bara jag bestämmer mig för att resa igen.

Klicka på bilden för att komma till hemsidan "Walk from Hong Kong to London".
Klicka på bilden för att komma till hemsidan “Walk from Hong Kong to London”.

Igår fick jag en tankeställare. Det är en man, vid namn Hong Tsz som promenerar från Hong Kong till London. Han verkar gå ungefär 30 km per dag och har sedan september 2013 promenerat. Han befinner sig nu i Sverige (Stockholm). Jag är fascinerad av hans beslut. Och att se kartan hur han promenerat får mig att inse hur nära allt är, hur lättillgänglig världen är. Man kan faktiskt gå vart man vill. Mod och tid krävs.

Hong Tsz insats påminner mig om en film som är baserad på en sann historia. Filmen heter Tracks med Mia Wasikowska i huvudrollen.

Tracks 2013
Klicka på bilden för att komma till IMDB

19 Make up

Sandra Holmblom och hennes kreativa sminkning i Metro 13-06-14
Sandra Holmblom och hennes kreativa sminkning i Metro 13-06-14

Jag har inte haft inspirations-torka! Jag har haft lite problem med att komma igång med min nya Mac, som jag just nu älskar! Sen så har jag varit lite upptagen. Men nu hoppas jag på enklare och lättåtkomligt bloggande för min del och för er del mer inspiration. Här är material jag samlat på mig under tiden och som jag vill dela med mig. Såg denna artikel i Metro 13-06-14. De är en smakfull balans mellan ansiktsmålning (som man fick som barn) och detaljerad sminkning. Jag hoppas ni gillar kreativiteten som jag blev inspirerad av!

15. Frisk och sjuk

Att vara frisk är något man verkligen ska vara glad över! Hyper glad!

Det finns ett gammalt sägen i balkan:

“Den sjuke har bara en önskan och det är att bli frisk.”

Det är så sant!

Var själv sjuk nyligen och fy fan vad hemskt det var att inte kunna göra nånting. Det fanns tusen saker som jag hade velat göra men kroppen sa bara ifrån. Jag kunde inte tvinga mig göra det heller, hade ingen ork. Till slut blev jag bara irriterad över att jag inte kunde göra nått.

Man glömmer lätt hur fint det är att vara frisk. Visst kan man vara trött när man är frisk men vanlig trötthet är ingen sjukdom och den går att vila ut.

Lathet däremot… låt mig inte gå in på det, det blir inte särskilt inspirerande om jag börjar skriva om lathet, det blir snarare “aja baja” fingret. Så ska vi inte ha det.

Vi ska fira friskheten!

14. Jag är psykiskt stimulerad

Just nu har jag börjat plugga två distanskurser (utan sammankomster – föreläsningar och examination sker genom internetplattformen Ping Pong) via Högskolan i Jönköping. De är 7,5 hp var och heter Fotografi – visuell kommunikation och Digital bildbehandling.

Jag har nyligen upptäckt min hobby, och dessa två kurser passar perfekt till mina fritidsintressen. Men den stora upptäckten är dock att jag blir så enormt stimulerad – psykiskt. Allt jag lär mig kan jag använda i andra sammanhang också.

Läste t.ex. om konstruktiv kritik och hur man ska tänka och göra för att ge konstruktiv kritik vid bildanalys t.ex. Med denna kunskap kan jag nu träna på vid kritik på andra saker.

Jag vill rekommendera alla som är intresserade av media och estetiska ämnen att läsa denna kurs då den inte kommer att pågå i så många omgångar till. Sök via www.antagning.se!!!

13. Galen – stor konkurrens

Jag diskuterade med några vänner om alla kändisar som gör galna saker för att bli populära och sedda. Och sen dessa desperata “wannabees kändisar” som skämmer ut sig i TV. (skakar på huvudet)

Esme (Jag): Att vara normal är nog svårare än att vara galen i dagens samhälle.Och det som är inne just nu är just att vara normal.
Klok vän: Ja, för att vara galen har du stor konkurrens.

Stor respekt för Lady Gaga som får galenhet att fungera! Om hon skulle göra en “normal” video till en låt så skulle det vara konstigt!

Så om du är “normal”. Grattis, du är unik och tyvärr utrotningshotad!

12. Total recall

Såg filmen TOTAL RECALL på bio den 9 augusti, ett tag sen nu, men det tar för mig ibland ett tag att smälta och bearbeta vissa saker här uppe (duttar pekfingret mot pannan).

Gillar man action och fantasi som jag gör så tycker man nog att filmen är riktigt bra! Blev imponerad av smådetaljer som pengar med Barack Obama på eller telefon i handen. Och det spelar ingen roll att man vet att det är fysiskt omöjligt att ett tåg passerar från ena till den andra sidan av jorden, alltså rakt igenom jorden, genom kärnan och allt, för att de flesta av oss (även om bara som barn) har väl fantiserat om vart på jordgloben man skulle hamna om man grävde en grop rakt genom jorden. Det är en enkel idé som är så genomtänkt i filmen och som imponerar mig. Men nog om filmen.

Jag blev så glad över att tjejen som satt bredvid mig (kanske lika ung som jag) njöt och imponerades av filmens alla action scener. Det var inte pojkvännen som hade släpat med henne till bion, utan hon tyckte om filmen. Jag blir så glad när jag upplever att jag inte är ensam om att tycka om saker och ting! Och jag blev glad över att jag inte var ensam om att vara som jag är.

Positiv Inspiration (PI) tips: Så för att må bra och känna genenskap bör man nog leta upp grupper/kurser där alla är för att de vill det och tycker om det!

9. Färg förverkligar inre skönhet och definerar din personlighet

Nu i “mogen” ålder uppfyller jag mina små drömmar vart efter varandra. Sedan jag varit ung tonåring har jag alltid velat byta hårfärger, men inte fått/kunnat/vågat, tja jag minns inte längre varför eller så fanns det för många anledningar. Hittills har jag testat alla färger förutom grönt och blått. Men blått tror jag att jag kommer komma till skott med snart. Har lite svårt för grön färg ännu då det påminner mig och gräs… Men jag har insett att man passar i alla hårfärger bara man sminkar sig bra. Killar har den förmånen att se grymma ut i alla hårfärger utan smink. Jag tycker det är så fränt med en mörkhårig kille som blir blond eller vithårig och en ljushårig kille som blir röd- eller svarthårig.

Här är lite bilder på kändisar som påverkat mig positivt och som jag har som utgångspunkt när jag pratar om färgat hår:

Först tänkte jag experimentera med hårfärgerna när mitt skulle börja bli grått, men jag insåg snabbt att jag inte orkade vänta. (Och naturligt färgat hår vände inte tillräckligt med blickar… säger uppmärksamhetssökaren jag). 2011 började jag färga håret efter att det varit helt naturligt (första bilden), men det är inte första gången jag färgar håret.

När jag var rödhårig sa jag till min kompis vid hisspegeln: “Jag ser ut som de modiga och galna karaktärerna i action- och sience fiction filmerna.” Mina hårfärger såg/ser så falska och overkliga ut, liksom si-fi/action filmerna är. Men lika mycket som jag tycker om att dagdrömma i dessa ibland monotona vardagar så vill jag piffa till dom. Liksom skapa spänning.

När jag ser mig själv i spegeln så känner jag mig som en mer definierad person/karaktär och jag blir främst glad. Jag brukar ibland bli förvånad över den person jag ser i spegeln. Ser jag mig själv i en video eller ett klipp så tänker jag vid första ögonkastet “vem är det?” innan jag inser att det är jag själv. Man liksom föreställer sig att man ser ut på ett sätt och oftast tror man att man är snyggare än vad man är. Det är väl det som är inre skönhet… Så att jag blir glad när jag ser mig själv i färgat, galet hår så kanske det speglar min inre skönhet mer…?

Het tips! Googla “colored hair” och välj stor bildkvalitet och inspireras av bilderna.

8 Celluliter – kvinligt material att älska.

Nu finns det en stor risk att jag med detta inlägg inriktar mig på endast kvinnliga läsare. Men detta kan vara bra för killar/män att läsa också… tycker jag. Och så lovar jag att skriva om något som ni män kan må bra av längre fram…

Såg Sverige vinna OS-silver i triathlon idag/igår (det är ju så sent på kvällen nu). Bra jobbat Lisa Nordén! Det jag la märke till när tjejerna sprang var att de hade ju celluliter. Jag trodde att atleter inte hade det. Så då blev jag glad! Jag blev glad för att nu slipper jag må dåligt för att jag har det och för att jag inte gör något åt det. Jag blev glad för att jag nu vet att det inte egentligen går att göra något åt det, då även kvinliga atleter har det.

“Ni kvinnor är ju av sånt material. Må inte dåligt av det, alla ni har det.” sa min man till mig för några månader sen när jag beklagade mig över mina celluliter. Och att vi är av “sånt material” verkar verkligen oundvikligt. Bara att acceptera fakta.

Så det så. =)

7 Just nu mår jag bra av OS!

OS invigningen 27 juli 2012 var fantastisk!

Tävlingarna som ännu pågår är inspirerande. Spännande vändningar. Känslosamma vinster och förluster.

Jag blir så glad när jag ser så vältränade och målmedvetna människor. Och alla tävlande älskar det de gör. Vilken sammanhållning!