Category Archives: Text/Skrivet

24 En riktig tidning slår allt virtuellt!

TidningDet är en speciell känsla att få hem en tidning i brevlådan, något som man vill få, och som man prenumererar på. Det är den utvalda tidningen som stimulerar mig, innehållet intresserar mig och får mig att må bra!

Artikeln i bilden är från tidningen “Kicks” som jag får för att jag är medlem hos kosmetik-butiken “Kicks”. Det är väldigt förmånligt att vara medlem hos dom. Man får bonus och rabatt kuponger OCH tidningen som innehåller bara positiva och inspirerande artiklar och tips. Tidningen har mest artiklar för kvinnor men de har på senare tid ökat på med artiklar för män.

Mys!

 

20 Gör det själv metod som tar fram svaren inom dig

Här kommer en lösning som kanske inte passar alla men den fungerar för mig.

Bakgrund och Syfte: Jag har blivit väl lärd i skolan att uttrycka mig via skrift genom mängder av uppsatser, som rättas, skrivs om och analyseras. Den upplärda egenskapen är något som jag senare i livet inte nyttjar så mycket. Det tycker jag är synd! Det är bland annat därför jag har en blogg men jag skriver också dagbok, fast bara när jag har riktigt svåra dilemman som gör att jag inte kan somna på nätterna.

Metod och Resultat: Jag börjar med att skriva en mening. Jag skriver som det är. Ibland uppdagas det för mig när jag läser om meningen hur enkelt det verkligen är fast det verkade så komplicerat i mitt huvud. Eller så fortsätter jag att skriva. Och jag är helt ärlig mot mig själv hela tiden, för ingen kommer läsa min dagbok. Jag kanske bestämmer mig för att riva ut hela sidan och strimla den i små bitar för att säkerhetsställa att ingen kan läsa min djupaste oro. Så jag skriver lite till och lite till och ger inte upp förrän jag kommer till någon insikt. Jag kanske skriver två sidor på en timme ibland när det är riktigt knepiga fall. Jag kan i en kvart läsa om det senaste stycket innan jag skriver en till mening. För att detta ska fungera så måste du vara själv med papper och penna. Musik kan underlätta. Jag blir oftast poetisk i stället med musiken på, så det väller ur mig kryptiska dikter som bara jag förstår. Köp gärna ett tunt häfte med fint papper att skriva på och skriv med blyerts så du kan höra skrapet mot pappret när du skriver. För mig fungerar inte att skriva dagbok på dator. Målet i slutändan är att jag ska ha rett ut alla faktorer till mitt dilemma, tittat på dom orden, och tagit ett beslut som känns bra. Det är det sista jag skriver och somnar senare med en inre tillfredsställelse.

Jag har inte gjort mig själv besviken någonsin och det kan vara värt att testa. Testa “Gör det själv” lösningar till dina problem. Det finns säkert något klokt ordspråk som säger att det är man själv som sitter inne med alla svaren. Det här är min metod för att gräva ur mig själv svaren. Jag hoppas den inspirerar dig att i alla fall testa.

/Esmeralda

19 Make up

Sandra Holmblom och hennes kreativa sminkning i Metro 13-06-14
Sandra Holmblom och hennes kreativa sminkning i Metro 13-06-14

Jag har inte haft inspirations-torka! Jag har haft lite problem med att komma igång med min nya Mac, som jag just nu älskar! Sen så har jag varit lite upptagen. Men nu hoppas jag på enklare och lättåtkomligt bloggande för min del och för er del mer inspiration. Här är material jag samlat på mig under tiden och som jag vill dela med mig. Såg denna artikel i Metro 13-06-14. De är en smakfull balans mellan ansiktsmålning (som man fick som barn) och detaljerad sminkning. Jag hoppas ni gillar kreativiteten som jag blev inspirerad av!

1

Läste i en av IKEAs tidningar något som inspirerade mig:

“Jag oroar mig inte för slutresultatet – det är vägen dit som räknas” Ana Pina

Och kul ska man ha på vägen dit.