Category Archives: Internet

27 Supermario

Klicka på denna länk för att få lite nostalgi och må bra: Super Mario

En klassiker!
En klassiker!

Två dimensionella Super Mario var så enkelt egentligen. Du kan bara gå rakt fram. Ljuden är valda med omtänksam eftertanke. Figuren, hantverkaren Super Mario, med sin mustasch och hängslebyxor är unik och kanske kultförklarad nu. Och så hoppar han med hammaren i högsta hugg. GENIALT!

Tomb Raider, som jag minns henne.
Tomb Raider, som jag minns henne.

Men när tredimensionella spel kom förstod jag inte. Jag gjorde några tappra försök med Tomb Raider men sen tog det stop för min spelkarriär. Jag slutade själv andas när Lara Croft skulle dyka. Det blev för verkligt. Och då var det inte en lek längre för min del. Men för andra blev det en ny värld som öppnades, en tillflyktsort kanske.

Men de välbekanta ljuden från spelet Super Mario (i videon ovan med länken) för mig tillbaka till en lekfull och bekymmerfri tid. Så jag tillåter mig vara där en stund och supa in den goda energin och jag vet att det kommer att hålla i sig i några dagar.

Att minnas tillbaka det goda och positiva blir liksom en känslomässig tidsresa men där du tar med dig det goda till nuet och framtiden.

(Googlade på Tomb Raider och fick se senaste Lara Craft från 2013 som jag la till här, och måste säga att jag blev positivt överraskad över att de minskat hennes bröst!)

26 Vanesak

Om det är nått jag är så är det långsam på att reagera och anamma mig nya saker och intryck. Jag behöver “smälta det”, “sova på saken” eller helt enkelt analysera. Det är bland annat därför jag inte kan följa mode, utan satsar på stil.

Så detta har jag processat: Conchita Wurst.

Concilia WurstJag såg Conchita sjunga på Eurovision 2014 för Österrike i semifinalen för fösta gången. Min fösta reaktion var att jag inte kunde titta på TV samtidigt som låten gick. Jag blev illa till mods på grund av Conchitas utseende. Jag upplevde skägget malplacerat och onaturligt.

Dagarna gick och jag såg samma bidrag i finalen. Den här gången ville jag titta och förstå vad det var jag såg. Jag hörde hur publiken jublade jag tänkte att de jublade för att en transvestit vågade stå där och vara annorlunda. Och det kanske var så men helt säker är jag fortfarande inte.

Efter tävlingen googlade jag: Conchita Wurst och jag tittade på bilder på Instagram (#joinus). Och då från ingenstans såg jag klart och tydligt vad Conchita betyder för mig. Jag hade vant mig vid skägget i kombination av smink och fönat hår. Det var “normalt”.

Så jag relaterade till allt som avvek från normen, alla minoriteter däri sjuka och handikappade. Vid första anblick blir man kanske rädd och illa till mods. Men det är viktigt att kämpa för att få minoriteterna att synas mera! Det normala är det vi gör det till!

Jag hoppas jag inspirerat er att tänka positivt nu!

23 Instagram

Bilder av ecemada på Instagram.
Bilder av ecemada på Instagram.

InstagramInstagram är ett fenomen som jag var ivrig över att börja använda när jag köpte mig en smartphone. Främst för de olika bildbehandlingarna man kunde göra men det ger mig så mycket mer.

Varför den tilltalar mig är för att de kreativa personerna jag följer är inspirerande. Jag mår så bra av bilderna liksom den där må bra känslan efter en riktigt bra film eller en bra låt med högt tempo.

heathrsmith skapar fantastiska mönster med trä.
ninadobrev är en skådespelerska som är en fri själ.
boygirlparty är en inspirerande illustratör.
thefitnations är kanske lite för mycket utseende fixerat ibland men man man får tips och påminnelse om att träna sig stark och behålla sig frisk.

Bilderna peppar mig till att göra saker, sätta igång liksom. Såg en bild på två tvillingtjejer som skrivit på fingrarna “Stay strong, move on”. Plötsligt så steg jag upp som ett skott ur sängen och började göra nytta.

Sen så är det lite kul att se vad ens kompisar har gillat för bilder också.

Funderar seriöst på att göra att instagram-konto till positiv inspiration… 1 timme senare: Det är skapat nu. Alias: “positivinspiration” så klart!

22 Mini mys morgon

Bra start på dagen, 20 min komedi på Viaplay!
Bra start på dagen, 20 min komedi på Viaplay!

Så här ser det ut för mig på morgonen! En skål Kornfleks och en kopp camomill te tillsammans med en reklamfri 20 minuters komediserie. Jag har betat av alla avsnitt av Modern Family på Netflix och nu är Happy Endings aktuellt på Viaplay. Det gör mig på gott humör och jag förlorar inte så mycket tid på morgonen eftersom avsnitten är på 20 minuter. Jag hinner äta min frukost avslappnat. Jag blir glad och harmonisk.

Det är tyvärr så att jag inte gör det här varje morgon. Det blir mest de morgnar jag är ledig eller har sovmorgon. Och därför blir hela grejen som en belöning, ett mini mys som introducerar dagen.

Älska vardagen!

16. Kreativa lösningar förtrollar

Fler droppar finns på Colossal

Jag har funnit två positivit inspirerande foto/konst/design hemsidor/facebooksidor som flitigt följer senaste nytt inom just foto, konst och design. Det är väldigt skönt och avslappnade att titta på all kreativitet och det tar aldrig slut.

Jag trodde att det var svårt att komma med något nytt nu för tiden, men dessa sidor får mig att känna hopp!

COLOSSAL http://www.thisiscolossal.com/
ART & DESIGN http://www.facebook.com/Mahshar.Design#!/Mahshar.Design

Om jag var en guldfisk så skulle jag vilja simma här. Fler inredningsdetaljer finns på Art&Design

 

11. Må bra tips/Skratt tips!

Nu har jag under sommaren periodvis tittat på TV-serien “New girl”. Denna vill jag rekomendera starkt! Tittade nyss på avsnitt 17 och 18 och kissade nästan på mig av skratt.

Om ni vill streama avsnitten från en dator så ska ni besöka www.swefilmer.com.

Nu har jag kramp i kinderna! Hahaha! Pust.

 

 

  Andra TV-serier i samma “skratt-klass”/kindkrampvarning:

* How I meet you mother   * Modern family                  * Outsourced                * Arrested development                      * 30 rock
        

Måste bara kommentera att klippningarna i serierna gör halva jobbet! Titta bara på Filip och Fredriks TV-program. Dessa TV-redigerare får på tok för dåligt erkännande!

5 Som att jag funnit en helt ny värld

Jag vet inte om jag är en väldigt lättroad människa men när jag upptäckte dessa hemsidor, som jag ska berätta om här, så blev jag helt utom mig.

www.moderskeppet.se
Mycket pedagisk sida!
www.photoshoprecept.se
Det finns även en i bok format!

Är man bild- och Photoshop intresserad så kommer man att ägna många timmar på dessa hemsidor. Och det som är underbart är att det finns inga dolda avgifter, att man måste registrera sig och sånt tjafs. Det är bara att starta Webb-TV och börja utbilda sig eller följa instruktionerna.

När man finner sidor som dessa blir man ivrigt glad. Hoppas ni kan ha nytta av dessa sidor!

2 Tjejig tjej

Besök denna facebook sida och bläddra igenom deras bilder på mode, smink, gör det själv håruppsättningar, söta bilder m.m. Jag har lagt till denna i + Länkar.

Jag bli förtrollad varje gång jag ser bilder på denna sida. Och de har många bilder också! Om du inte är tjejig tjej så lockar det fram det tjejiga i dig och man mår så bra! Vilket är det viktigaste!