Category Archives: Film

29 Make this movie

Nu tar jag detta på engelska i hopp om att någon läser det så att det blir verkligt! Hoppas hoppas!

I’ve read this awesome book, a beautiful love story set in 1887 in Alaska called “Abbie’s child” by Linda Castle (published in 1996). Please, please, please  make a movie inspired by this lovely book! I hope that someone in the movie business will read this! You don’t have to make the scenes exactly as they are in the book, just feature the feeling you get when you read the book. Even though the plot was obvious att the very beginning of the book I kept on reading because of the excitement and the urge to find out how it all would resolve itself. But the forbidden love and the desire between Abigail and Will is the most essential part! And I love that Linda Castle write in such skilled way where you get inside both his and hers head. And you know as a reader what they feel about each other but the main characters don’t. I found myself shaking the book and screaming: Please just say that you love her/him.

Boken heter “Älska mig” på svenska.

21 Det är bara tiden som skiljer oss åt

word mapI denna värld, i detta universum är det egentligen inte avstånden som skiljer oss åt, utan bara tiden.

Jag har rest med bil genom Europa. Det tog oss 4 dagar med 4 stopp. Jag följde på kartan de avstånden vi förflyttade oss mellan. Det var den sommaren 2012 som vi befann oss i de olika städerna och länderna i Europa. Vi befann oss där just då för vi hade planerat att åka då. Hade vi planerat att åka en månad innan hade vi varit där då i stället.

Jag har rest med flyg och det går så fort. När jag reser hem känner jag att jag kommer att sakna detta ställe men sen så påminns jag hur snabbt jag kan ta mig tillbaka till samma plats bara jag bestämmer mig för att resa igen.

Klicka på bilden för att komma till hemsidan "Walk from Hong Kong to London".
Klicka på bilden för att komma till hemsidan “Walk from Hong Kong to London”.

Igår fick jag en tankeställare. Det är en man, vid namn Hong Tsz som promenerar från Hong Kong till London. Han verkar gå ungefär 30 km per dag och har sedan september 2013 promenerat. Han befinner sig nu i Sverige (Stockholm). Jag är fascinerad av hans beslut. Och att se kartan hur han promenerat får mig att inse hur nära allt är, hur lättillgänglig världen är. Man kan faktiskt gå vart man vill. Mod och tid krävs.

Hong Tsz insats påminner mig om en film som är baserad på en sann historia. Filmen heter Tracks med Mia Wasikowska i huvudrollen.

Tracks 2013
Klicka på bilden för att komma till IMDB

12. Total recall

Såg filmen TOTAL RECALL på bio den 9 augusti, ett tag sen nu, men det tar för mig ibland ett tag att smälta och bearbeta vissa saker här uppe (duttar pekfingret mot pannan).

Gillar man action och fantasi som jag gör så tycker man nog att filmen är riktigt bra! Blev imponerad av smådetaljer som pengar med Barack Obama på eller telefon i handen. Och det spelar ingen roll att man vet att det är fysiskt omöjligt att ett tåg passerar från ena till den andra sidan av jorden, alltså rakt igenom jorden, genom kärnan och allt, för att de flesta av oss (även om bara som barn) har väl fantiserat om vart på jordgloben man skulle hamna om man grävde en grop rakt genom jorden. Det är en enkel idé som är så genomtänkt i filmen och som imponerar mig. Men nog om filmen.

Jag blev så glad över att tjejen som satt bredvid mig (kanske lika ung som jag) njöt och imponerades av filmens alla action scener. Det var inte pojkvännen som hade släpat med henne till bion, utan hon tyckte om filmen. Jag blir så glad när jag upplever att jag inte är ensam om att tycka om saker och ting! Och jag blev glad över att jag inte var ensam om att vara som jag är.

Positiv Inspiration (PI) tips: Så för att må bra och känna genenskap bör man nog leta upp grupper/kurser där alla är för att de vill det och tycker om det!