Category Archives: Upplevelse

21 Det är bara tiden som skiljer oss åt

word mapI denna värld, i detta universum är det egentligen inte avstånden som skiljer oss åt, utan bara tiden.

Jag har rest med bil genom Europa. Det tog oss 4 dagar med 4 stopp. Jag följde på kartan de avstånden vi förflyttade oss mellan. Det var den sommaren 2012 som vi befann oss i de olika städerna och länderna i Europa. Vi befann oss där just då för vi hade planerat att åka då. Hade vi planerat att åka en månad innan hade vi varit där då i stället.

Jag har rest med flyg och det går så fort. När jag reser hem känner jag att jag kommer att sakna detta ställe men sen så påminns jag hur snabbt jag kan ta mig tillbaka till samma plats bara jag bestämmer mig för att resa igen.

Klicka på bilden för att komma till hemsidan "Walk from Hong Kong to London".
Klicka på bilden för att komma till hemsidan “Walk from Hong Kong to London”.

Igår fick jag en tankeställare. Det är en man, vid namn Hong Tsz som promenerar från Hong Kong till London. Han verkar gå ungefär 30 km per dag och har sedan september 2013 promenerat. Han befinner sig nu i Sverige (Stockholm). Jag är fascinerad av hans beslut. Och att se kartan hur han promenerat får mig att inse hur nära allt är, hur lättillgänglig världen är. Man kan faktiskt gå vart man vill. Mod och tid krävs.

Hong Tsz insats påminner mig om en film som är baserad på en sann historia. Filmen heter Tracks med Mia Wasikowska i huvudrollen.

Tracks 2013
Klicka på bilden för att komma till IMDB

20 Gör det själv metod som tar fram svaren inom dig

Här kommer en lösning som kanske inte passar alla men den fungerar för mig.

Bakgrund och Syfte: Jag har blivit väl lärd i skolan att uttrycka mig via skrift genom mängder av uppsatser, som rättas, skrivs om och analyseras. Den upplärda egenskapen är något som jag senare i livet inte nyttjar så mycket. Det tycker jag är synd! Det är bland annat därför jag har en blogg men jag skriver också dagbok, fast bara när jag har riktigt svåra dilemman som gör att jag inte kan somna på nätterna.

Metod och Resultat: Jag börjar med att skriva en mening. Jag skriver som det är. Ibland uppdagas det för mig när jag läser om meningen hur enkelt det verkligen är fast det verkade så komplicerat i mitt huvud. Eller så fortsätter jag att skriva. Och jag är helt ärlig mot mig själv hela tiden, för ingen kommer läsa min dagbok. Jag kanske bestämmer mig för att riva ut hela sidan och strimla den i små bitar för att säkerhetsställa att ingen kan läsa min djupaste oro. Så jag skriver lite till och lite till och ger inte upp förrän jag kommer till någon insikt. Jag kanske skriver två sidor på en timme ibland när det är riktigt knepiga fall. Jag kan i en kvart läsa om det senaste stycket innan jag skriver en till mening. För att detta ska fungera så måste du vara själv med papper och penna. Musik kan underlätta. Jag blir oftast poetisk i stället med musiken på, så det väller ur mig kryptiska dikter som bara jag förstår. Köp gärna ett tunt häfte med fint papper att skriva på och skriv med blyerts så du kan höra skrapet mot pappret när du skriver. För mig fungerar inte att skriva dagbok på dator. Målet i slutändan är att jag ska ha rett ut alla faktorer till mitt dilemma, tittat på dom orden, och tagit ett beslut som känns bra. Det är det sista jag skriver och somnar senare med en inre tillfredsställelse.

Jag har inte gjort mig själv besviken någonsin och det kan vara värt att testa. Testa “Gör det själv” lösningar till dina problem. Det finns säkert något klokt ordspråk som säger att det är man själv som sitter inne med alla svaren. Det här är min metod för att gräva ur mig själv svaren. Jag hoppas den inspirerar dig att i alla fall testa.

/Esmeralda

16. Kreativa lösningar förtrollar

Fler droppar finns på Colossal

Jag har funnit två positivit inspirerande foto/konst/design hemsidor/facebooksidor som flitigt följer senaste nytt inom just foto, konst och design. Det är väldigt skönt och avslappnade att titta på all kreativitet och det tar aldrig slut.

Jag trodde att det var svårt att komma med något nytt nu för tiden, men dessa sidor får mig att känna hopp!

COLOSSAL http://www.thisiscolossal.com/
ART & DESIGN http://www.facebook.com/Mahshar.Design#!/Mahshar.Design

Om jag var en guldfisk så skulle jag vilja simma här. Fler inredningsdetaljer finns på Art&Design

 

12. Total recall

Såg filmen TOTAL RECALL på bio den 9 augusti, ett tag sen nu, men det tar för mig ibland ett tag att smälta och bearbeta vissa saker här uppe (duttar pekfingret mot pannan).

Gillar man action och fantasi som jag gör så tycker man nog att filmen är riktigt bra! Blev imponerad av smådetaljer som pengar med Barack Obama på eller telefon i handen. Och det spelar ingen roll att man vet att det är fysiskt omöjligt att ett tåg passerar från ena till den andra sidan av jorden, alltså rakt igenom jorden, genom kärnan och allt, för att de flesta av oss (även om bara som barn) har väl fantiserat om vart på jordgloben man skulle hamna om man grävde en grop rakt genom jorden. Det är en enkel idé som är så genomtänkt i filmen och som imponerar mig. Men nog om filmen.

Jag blev så glad över att tjejen som satt bredvid mig (kanske lika ung som jag) njöt och imponerades av filmens alla action scener. Det var inte pojkvännen som hade släpat med henne till bion, utan hon tyckte om filmen. Jag blir så glad när jag upplever att jag inte är ensam om att tycka om saker och ting! Och jag blev glad över att jag inte var ensam om att vara som jag är.

Positiv Inspiration (PI) tips: Så för att må bra och känna genenskap bör man nog leta upp grupper/kurser där alla är för att de vill det och tycker om det!