Category Archives: Reklam

25 Bra däck

Audi Däck ReklamAlla är igång och byter till sommardäck nu. Jag fastnade för den här reklamen som Audi skickat hem till alla stolta Audi-ägare. =) De skriver: “Rätt mönster skapar lugn och trygghet”. Jag är mycket imponerad av den person som skapat denna enkla och briljanta bild. Alla vet ju hur mönstret ser ut på en levande persons EKG-kurva. Så när jag ser bilden tänker jag direkt: “Rätt mönsterdjup på däcken räddar liv”.

Bra jobbat vem du nu är som tagit fram bilden!

17 Mercedes reklam

Jag har tidigare skrivit att Mercedes och andra stora bilmärken inte gör reklam för sina bilar då de har gott rykte och inte behöver göra reklam. Men jag hade fel att de inte gör reklam. Mercedes reklam som pågår just nu är toppen! Jag har återberättat hur reklamen går för många. Inledningen: “OBS! Ingen av de 156 hästarna skadades under inspelningen.” Det gör den skojfrisk, enkel och kraftfull!

mercedes hästar   mercedes benz

www.mercedes-benz.se/

(Bara för att få det sagt: Jag är ingen Mercedes fan, men jag uppskattar uppmuntrande reklam!)

16. Kreativa lösningar förtrollar

Fler droppar finns på Colossal

Jag har funnit två positivit inspirerande foto/konst/design hemsidor/facebooksidor som flitigt följer senaste nytt inom just foto, konst och design. Det är väldigt skönt och avslappnade att titta på all kreativitet och det tar aldrig slut.

Jag trodde att det var svårt att komma med något nytt nu för tiden, men dessa sidor får mig att känna hopp!

COLOSSAL http://www.thisiscolossal.com/
ART & DESIGN http://www.facebook.com/Mahshar.Design#!/Mahshar.Design

Om jag var en guldfisk så skulle jag vilja simma här. Fler inredningsdetaljer finns på Art&Design

 

10. Enkel reklam, stor påverkan

Jag förstår egentligen inte varför Nivea gör reklam för sina produkter, kanske för att fånga uppmärksamhet för nya användare, för att produkten i sig är super bra. Och om något man säljer är riktigt bra så behövs ingen reklam för att det kommer att säljas av sig själv.

Till exempel, det var länge sen jag såg reklam på TV för BMW, Mercedes eller Audi. Men andra bilmärken ser man reklam av titt som tätt på TV och tunnelbana. Visst finns reklam för BMW, det ser man när man går in på deras hemsida… Reklamen kanske visas i andra länder där försäljningen kanske inte går så bra. Men det har jag svårt att tänka mig… =)

Jag som trogen Nivea användare tyckte jag att den här reklamen verkligen fångade upp det som Nivea är. Och det är inte bilden i sig som gör den effekten, utan känslan man får när man ser hela reklamen. Mycket professionellt! Jag är imponerad!

Eller kan det vara så att Nivea gör reklam för oss redan trogna kunder, för att visa sin tacksamhet? I sånna fall: Tack Nivea!

6 Radioreklam som får en att skratta gott.


“Jag frågade pappa om när vi skulle vara framme så att vi kunde åka Vilda musen. Pappa sa att vi har varit framme i 40 minuter men att vi inte hittar någon jä*** parkering.”

Radioreklamen för Djurgårdsbussen är en av de roligaste jag hört på länge. Det är en unge som pratar i reklamen. Det finns lite olika versioner men de går ut på att det inte finns någon parkering på hela jävla Djurgården och att denna buss tar en dit man vill på ett smidigt sätt.

Tryck på play för att lyssna.

Hoppas ljudfilen och bilden på min kusin drar på dina smilband!