26 Vanesak

Om det är nått jag är så är det långsam på att reagera och anamma mig nya saker och intryck. Jag behöver “smälta det”, “sova på saken” eller helt enkelt analysera. Det är bland annat därför jag inte kan följa mode, utan satsar på stil.

Så detta har jag processat: Conchita Wurst.

Concilia WurstJag såg Conchita sjunga på Eurovision 2014 för Österrike i semifinalen för fösta gången. Min fösta reaktion var att jag inte kunde titta på TV samtidigt som låten gick. Jag blev illa till mods på grund av Conchitas utseende. Jag upplevde skägget malplacerat och onaturligt.

Dagarna gick och jag såg samma bidrag i finalen. Den här gången ville jag titta och förstå vad det var jag såg. Jag hörde hur publiken jublade jag tänkte att de jublade för att en transvestit vågade stå där och vara annorlunda. Och det kanske var så men helt säker är jag fortfarande inte.

Efter tävlingen googlade jag: Conchita Wurst och jag tittade på bilder på Instagram (#joinus). Och då från ingenstans såg jag klart och tydligt vad Conchita betyder för mig. Jag hade vant mig vid skägget i kombination av smink och fönat hår. Det var “normalt”.

Så jag relaterade till allt som avvek från normen, alla minoriteter däri sjuka och handikappade. Vid första anblick blir man kanske rädd och illa till mods. Men det är viktigt att kämpa för att få minoriteterna att synas mera! Det normala är det vi gör det till!

Jag hoppas jag inspirerat er att tänka positivt nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.