27 Supermario

Klicka på denna länk för att få lite nostalgi och må bra: Super Mario

En klassiker!
En klassiker!

Två dimensionella Super Mario var så enkelt egentligen. Du kan bara gå rakt fram. Ljuden är valda med omtänksam eftertanke. Figuren, hantverkaren Super Mario, med sin mustasch och hängslebyxor är unik och kanske kultförklarad nu. Och så hoppar han med hammaren i högsta hugg. GENIALT!

Tomb Raider, som jag minns henne.
Tomb Raider, som jag minns henne.

Men när tredimensionella spel kom förstod jag inte. Jag gjorde några tappra försök med Tomb Raider men sen tog det stop för min spelkarriär. Jag slutade själv andas när Lara Croft skulle dyka. Det blev för verkligt. Och då var det inte en lek längre för min del. Men för andra blev det en ny värld som öppnades, en tillflyktsort kanske.

Men de välbekanta ljuden från spelet Super Mario (i videon ovan med länken) för mig tillbaka till en lekfull och bekymmerfri tid. Så jag tillåter mig vara där en stund och supa in den goda energin och jag vet att det kommer att hålla i sig i några dagar.

Att minnas tillbaka det goda och positiva blir liksom en känslomässig tidsresa men där du tar med dig det goda till nuet och framtiden.

(Googlade på Tomb Raider och fick se senaste Lara Craft från 2013 som jag la till här, och måste säga att jag blev positivt överraskad över att de minskat hennes bröst!)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.