4 Må så bra att man blir deppig?

Kan man må så bra, att man till slut när det roliga är slut blir lite deppig? Det blev jag efter att jag läst klart den här boken. Boken liknar mycket upplägget som i Twilight men på något sätt är den mer verklig… Det var kanske därför när jag verkligen återvände till verkligheten som jag insåg att den inte var så magisk som jag blev lite deppig. Farligt det där med bra böcker! En fantasibok är den utan tvekan. Twilight handlar om vampyrer och varurval. Fallen ängel handlar om liksom titeln avslöjar – änglar. För mig är änglar mer verkliga än vampyrer, bara för att man tror på änglar i sin religion.

Mini recension:
Först blir man besiviken och förvånad över en förebilds handlande (som ens nära och kära) och nu blir man förvånad över även änglarnas handlande. Om de suktar efter att synda så är det lätt att förstå varför vi gör det. Att änglar önskar/längtar efter att vara människor, för att känna åtrå, kärlek och smärta får mig att känna panik över att jag inte utnyttjar dessa känslor och bara lever dagarna…
När en gammal person bli på nytt kär drar många upp ögonbrynen förvånade. Men det är inte så konstigt egentligen, vi är ju fortfarande människor fast vi är gamla.

Boken har påverkat mig positivt i slutändan. Jag blir påmind av människans fantastiska egenskaper och blir glad över att jag lever. Det är en skön känsla, att veta att man har egentligen total kontroll över sitt liv och att man kan själv göra saker för att förbättra det.

Fallen ängel är första delen i serien Ängel:
1. Fallen ängel (eng. Hush, hush)
2. Förlorad ängel (eng. Crescendo)
3. Noras val (eng. Silence)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.